Stołówka
ZASADY ZACHOWANIA W STOŁÓWCE SZKOLNEJ:
- 1. Uczeń przed posiłkiem dezynfekuje ręce .
- 2. Podczas spożywania posiłków obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
- 3. Po spożyciu obiadu brudne naczynia należy odnieść w wyznaczone miejsce.
- 4. Po posiłku należy ustąpić miejsca innym.
- 5. Nad bezpieczeństwem uczniów przebywających w czasie obiadu w jadalni czuwają intendent oraz nauczyciele wyznaczeni do pełnienia dyżuru
w stołówce szkolnej.
- 6. Stołówka szkolna nie wydaje obiadów na wynos. Decyzja ta podyktowana jest względami sanitarnymi.
- 7. Ze względów sanitarno-epidemiologicznych podczas wydawania obiadów
w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
- 8. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
- 9. W stołówce szkolnej uczeń powinien:
- spokojnie poruszać się po stołówce,
- zachowywać się w sposób kulturalny, cicho i spokojnie spożywać posiłek,
- zostawić po sobie porządek (odnieść talerze)
- naprawić szkodę uczynioną w stołówce.
O nagannym zachowaniu ucznia w stołówce będą poinformowani wychowawca, rodzice oraz Dyrektor Szkoły.